Hett i hyllan: Krysantemum

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Vi har kommit fram till den sista novellen som låg i Novellixboxen med nobelpristagare vilken jag alltså fick i december 2018 när vi hade bokcirkels-bokbyte: Krysantemum av John Steinbeck. Jag vet att jag läst Steinbeck i skolan, jag tror jag läste både Möss och människor och Vredens druvor och den förstnämnda har jag faktiskt räddat ur en familjemedlems bokhylla en gång då jag tänkte att den kunde vara väl värd en omläsning.

Krysantemum handlar om den unga bondhustrun Elisa som sköter om just sina krysantemum vilka väcker en besvärlig längtan. Det låter lagom kryptiskt för en novell.

 

2 reaktioner på ”Hett i hyllan: Krysantemum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s