Hett i hyllan: Kring denna kropp

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Tänk att jag är framme vid dagen D som i Dagen då jag skriver om min allra sista hyllvärmare. 17 september 2015 hakade jag på Monikas Hett i hyllan för allra första gången, då med Alice i underlandet. Jag har ingen aning om hur många hyllvärmare jag skrivit om sedan dess men det har varit väldigt roligt att återaktualisera var och en för mig själv. Många har blivit lästa genom åren men långt ifrån alla.

Nu ska det här inlägget inte bli så sorgesamt som det låter för jag har ju faktiskt en tredje kategori böcker i hyllan, utöver hyllvärmarna och de lästa böckerna: bokhylleböckerna! D.v.s. de böcker som jag införskaffat under föregående kalenderår, i det här fallet 2019. Dessutom kommer de att bli hyllvärmare så snart klockan passerat midnatt den 31 december i år så det ska nog lösa sig.

Däremot blir det färre och färre böcker som hittar hem till min bokhylla eller läsplatta då jag lånar väldigt mycket. Nu har jag för första gången kanske fastnat lite för streamingtjänsterna också då deras e-boksutbud är stort (men minus för att jag inte kan få dem till Letton) så i framtiden blir det kanske ännu färre böcker i hyllorna. Om det blir så illa så kan jag alltid börja om min Hett i hyllan för med tanke på hur lite jag läser av just de böcker jag redan äger så lär jag kunna köra flera varv av Hett i hyllan framöver om jag bara återanvänder titlarna. Det är faktiskt ingen dum idé för jag blir väldigt lässugen på mina hyllvärmare när jag tar några minuter att läsa om dem och påminna mig själv om varför jag en gång velat läsa dem.

Så den allra sista hyllvärmaren enligt definitionen jag använder (införskaffad minst två kalenderår tidigare) för i år blir Kring denna kropp av Stina Wollter. Den köpte jag för ett födelsedagspresentkort i december 2018 då jag tror att det är en viktig bok och jag tycker Stina är så cool. en tid efter att jag köpt den var jag på ett författarsamtal med henne och fick boken signerad. Hon var väldigt trevlig och intressant att lyssna på.

Boken är en slags memoarer med fokus på hennes egna kropp och samhälleliga normer.

 

7 reaktioner på ”Hett i hyllan: Kring denna kropp

  1. Känner till boken, så klart, men har inte läst den.

    Det känns ju lite som att Hett i hyllan har gjort nytta även för dig då. Många av mina, runt en fjärdedel tror jag, har blivit lästa, men framför allt så blir jag sugen på att läsa dem som plockas fram 🙂

  2. Den boken har jag funderat på att läsa! Tycker hon är fantastisk.
    Vad gäller hyllvärmare kör jag löpande, de ska ha flyttat hem för minst ett år sedan. Än är jag inte ikapp, trots att jag läser mer på mobilen (både lånat och köpt) än förut.

  3. Pirjo Saloniemi

    På något sätt letar sig en massa böcker hem till oss och blir sen stående i bokhyllan så hyllvärmare lär jag kunna hålla på med ett bra tag till. Det känns ju som att du i alla fall är lite på upploppet och det är jag ganska avundsjuk på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s