En smakebit på søndag: Mirakel

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Jag har precis inlett en veckas semester och den är välbehövlig. Jag har små krav och det jag vill är att träna, läsa, blogga, brodera och v i l a. Efter en dag så har jag lyckats med det mesta på min lista men inte allt. Jag ska verkligen njuta av den här veckan nu.

Förra veckan skrev jag att jag var klar med att restblogga om 2017 års böcker och nu är jag också klar med 2018! Haha, jag får se till att läsa flitigt om jag ska ha nog böcker att blogga om sen när jag är klar med alla mina restrecensioner. Nu har jag bara 13 böcker men 9 recensioner (samkör fyra noveller) kvar att skriva innan jag är helt klar. Jag vågar faktiskt tro på att Projekt blogga ikapp ska ros i hamn! Och jag är inte den som är känd för att avsluta utmaningar och projekt, alla andra utmaningar ligger pyrt till men så har jag också lagt mycket tid på bloggandet sedan i somras, och kanske läst lite mindre. Man ska inte ropa hej så klart men jag ser verkligen ljuset i tunneln nu.

Jag fick en förfrågan om att läsa Mirakel och gillade beskrivningen: ”Mirakel är ett verk av magisk realism, en berättelse om identitet, individualism och vänskap.” Jag gillar verkligen magisk realism och tänkte att den skulle passa mig. Jag har inte läst så långt ännu men är redan galet kär i huvudpersonen Rakel. Hon är störtskön helt enkelt. Smakbiten kommer från när hon har medarbetarsamtal med sin chef.

”Nej tack.”
”Nej tack?”
”Du frågade om jag ville vara med i festkommittén. Mitt svar är nej tack. För det är väl inte obligatoriskt?”
Lisen fuktade sina läppar och Rakel noterade att hon hade fått lite läppstift på tänderna.
”Nja, kanske inte obligatoriskt på det sättet, det är mer en oskriven regel att alla ska vara med åtminstone någon gång…”
”Men det finns inget fastställt beslut på att man måste?”
Lisen suckade.
”Nej.”
”Okej, då så, nej tack.”

22 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Mirakel

  1. Oskrivna regler är inte bra, även om det är svårt att hitta frivilliga. Å andra sidan, vill man verkligen ha med ovilliga personer i festkommittén?

  2. Bloggar du om böcker du läste för flera år sen? Hur kan du komma ihåg tillräckligt för att kunna skriva om dem?
    Det är bra att ha förmågan att säga nej. Tack för smakbiten!

    1. Det gör jag oftast inte. 🙂 Sök på måndagsmikron på min blogg så förstår du… Jag hade en bloggsvacka under några år och tappade recensionsskrivandet men jag vill ändå ha med någon notering om dem. Det är därför jag kör mitt projekt!

  3. Låter skönt med ledig vecka (vore inte dumt med det), hoppas den blir bra! Tänkte på en annan bok när jag såg omslaget, den här kände jag inte till. Verkar lite rolig? Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s