Årets julromanläsning

Jag brukar alltid läsa några julromaner varje år och kan börja allt emellan oktober och december. I år dröjde det ganska länge innan jag började för jag ville läsa klart en massa bokcirkelböcker först för att inte tappa fokus. Sen tänkte jag att jag skulle köra varannan hyllvärmare och varannan julroman så att jag inte heller skulle misslyckas med min hyllvärmarutmaning.

Men i början av december blev jag sjuk precis när den sista bokcirkelboken var avklarad. Jag tänkte att jag kör min plan ändå och läste först ut en jättebra hyllvärmare, Feberflickan. Därefter blev jag supersjuk och orkade ingenting men efter några dagar orkade jag lyssna på ljudbok. Då började jag med En oväntad jul men efter någon halvtimme stod jag inte ut längre. Den var så glättig och klyschig och jag trodde att det var det jag ville ha men nej då.

Jag bytte till Tre systrar och en jul att minnas och den var mycket bättre. Den var inte exakt så som julromaner brukar vara, några av de bästa jag läst var ju just sådär enkelt glättiga med lite förvecklingar och kärlek. Men den här var mer som en roman med feelgood och feelbad-inslag. Jag tyckte om den. Sen var det dags för hyllvärmare och nu orkade jag läsa lite så det blev ännu en väldigt bra – Of Mice and Men.

När den var utläst skulle jag hitta en ny julroman. Jag valde Älskade, jävla jul och började läsa. Den skulle handla om en författare i juletid och det lät ju perfekt! Jag blev mer och mer tveksam och efter knappt halva boken stod jag inte ut längre. Det var något med språket och hela ploten kändes för osannolik och fånig. Istället började jag lyssna på Julen enligt Julia och den var härligt mysig med charmiga karaktärer. Och ett snötäckt Visby – tänk så vackert!

Efter den kände jag mig dock mätt på julromaner. Jag hade från början varit sugen på Jul i krinolin men läste alltför många sågningar av den. Jag kände mig överhuvudtaget mätt på allt som heter feelgood även om jag läste, och gillade, Stormvakt som ju är en hybrid av deckare och feelgood men nej, nu var jag helt enkelt sugen på andra typer av böcker. Missförstå mig inte, jag gillar feelgood och det är den bästa genren när jag har en lässvacka men jag ville inte ha mer just nu.

Så summa summarum blev det två bra utlästa julromaner och två sågningar i år. Listan över befintliga julromaner har ju fullkomligt exploderat de senaste åren så jag tar nya tag nästa år helt enkelt! Vilka julromaner läste du och gillade i år?

Hiss:

Diss:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s