Projekt blogga ikapp 2020 avklarat!

Photo by Clay Banks on Unsplash

Förra året påbörjade jag Projekt blogga ikapp vilket helt enkelt handlade om att skriva recensioner på lästa böcker som jag inte ännu skrivit om. Och då pratar vi inte om sådant som de 10 recensioner jag har att skriva nu efter att ha varit sjuk men ändå haft läsflyt de senaste veckorna. Nej, vi pratar om de recensioner som har legat och gnagt sedan år tillbaka. De allra flesta av dessa har jag skrivit om under vinjetten Måndagsmikron och fler än en gång har jag fått googla fram vad boken egentligen handlade om och tack vare att jag sparat dem på Library thing med ett enkelt betyg så har jag haft ett hum om huruvida jag gillat dem något vidare.

Under 2019 så skrev jag 55/102 recensioner i projektet och i år har jag alltså klarat av de resterande 47 samt de 15 som jag hade kvar från 2019. D.v.s. jag har skrivit 62/62! Det känns otroligt skönt och jag när nu en förhoppning om att kunna skriva lite mer substansinnehållande recensioner här på bloggen framöver. Förutom att jag då i nuläget ligger ca 10 recensioner back så har jag under året varit väldigt flitig med att skriva om mina lästa böcker. Och det är ju så mycket roligare att både skriva och läsa en recension som faktiskt säger något!

Ett stort hästjobb gjorde jag i juli då jag förberedde utkast med bilder, taggar och lite basinfo till alla de inlägg jag hade kvar att skriva då. Det har gjort att det ändå varit hyfsat smidigt att bara ta fram ett påbörjat inlägg och avsluta. Nu har jag dock slutat länka till nätbokhandlarna i recensionerna eftersom de slutat att länka till oss bloggare och det var ett måhända litet men ändå lite tidskrävande moment.

Jag har också skapat lite olika recensionskategorier för att frigöra mig från mina ganska strikta (egenpåhittade) ramar. Jag vill gärna utveckla detta ännu mer men vill inte heller komma ifrån mina tre stöttepelare i recensionerna; varför jag läste boken, vad den handlar om och vad jag tyckte. Men jag kanske kan få med allt det även i ett ännu friare format.

Så, jag är kanske inte direkt stolt över alla mina recensioner men jag är väldigt stolt över att jag rodde det här projektet i hamn (jag har ändå utelämnat ett fåtal ungdomsböcker som förblir orecenserade). Det känns som att bloggen blivit av med en stor måste-ryggsäck och nu går vidare med nya fräscha tag liksom. Så passande då att jag nyligen skaffat domän och piffat upp lite här!

Jag funderade i årets början på om Måndagsmikron ska behöva gå i graven nu och jag får se hur jag gör med det. Det finns ju fortfarande en hel del böcker (deckare, feelgood, romance) som man egentligen inte behöver säga så mycket om. Alla de där böckerna som ger en stunds avkoppling men inte mer. Nu är det jullov för min del och en av de bästa sakerna med jullovet är just att sitta och planera för bloggens framtid!

4 reaktioner på ”Projekt blogga ikapp 2020 avklarat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s