Mitt bloggår 2020

2020 gick i 2019 års fotspår på så vis att jag fortsatte att känna att bloggen var en viktig del av mitt liv. Med ett par undantag så har jag publicerat flitigt och särskilt under det andra halvåret av 2020 kom jag igång egentligen och hade tre månader där jag publicerade varje dag. När jag är som mest inne i det har jag så många idéer att jag lätt fyller varenda dag men ibland kommer livet eller sjukdomar emellanåt och då trillar jag av pinn litegrann.

Även under de år jag bloggade extremt sällan så vägrade jag att ge upp bloggen och min motivation har verkligen varit på topp under 2020. Som jag sagt tidigare så är jag extremt nöjd med att jag lyckades skriva färdigt alla släpande recensioner som jag samlat på mig under de där svajigare åren.

Under året har jag också gått ifrån att inte riktigt greppa bloggens närvaro på Instagram till att göra en total U-sväng och tycka det är kul där. Jag tror jag kom till insikt om att en blogg och ett bokkonto på Insta inte direkt hör ihop även om det är jag och bloggens namn bakom bägge. Men Instaläsare orkar sällan klicka sig hit så ska du ha Insta får du dubbelarbeta lite. Men bloggen fyller sina funktioner och jag tänker inte gå över till bara Instagram som vissa gör. Däremot är boksamtalet mycket mer levande på Insta vilket jag uppskattat.

Jag har inte riktigt landat i huruvida det är lönt att promota bloggens inlägg på Instagram eller inte. Ibland gör jag det, ibland inte. Men jag orkar liksom inte kopiera varenda inlägg dit också, det är inte det jag menar med dubbelarbete utan det är mer vissa recensioner som kan vara kul att ha där också eftersom du då lättare kan interagera med författaren eller förlaget.

Tidigare år har jag tyckt det varit kul att skriva något om mest visade inlägg och så men i år har jag lite bittert insett att många visningar bara är ”skräpvisningar” då jag ibland helt plötsligt fått 120 besök från USA vilket inte beror på att de så gärna vill läsa utan mer robotspam och liknande. Så jag kan inte längre skilja bloggens ”riktiga” visningar från de andra och det är svårt att veta vad folk egentligen vill läsa.

Topp 5 över mest visade inlägg under året ser dock ut så här:

 1. Att beskriva bokens handling
 2. Spår i snön
 3. Frid på jorden
 4. Spring mer – Bli en bättre löpare
 5. Ett testamente från helvetet

Förra året skrev jag ”Att beskriva bokens handling har varit mitt mest visade inlägg sedan jag skrev det och lär fortsätta att vara det för all (bloggens) framtid” och det verkar hålla i sig. Även nr 2 och 3 är desamma som förra året då de troligtvis analyseras av skolelever. Nr 4 förra året var också en bok om löpning men en annan. Det tycker jag är roligt då mitt hjärta klappar ömt för böcker om löpning och jag ser gärna att fler löpare hittar till min sida Löpbrigaden som numera dock innehåller även andra böcker om träning. Löpbrigaden innehar faktiskt plats nr 8 och Runstreak – att springa varje dag plats nr 10 så hurra för det! På femte plats hittar vi ännu en av svensklärarna omtyckt novell att analysera.

En sista favorit jag gillar att kolla på är vilka sökord som folk hittat hit med. 2020 bjuder på lite tråkigare fraser än förr om åren (eller om folk surfar mer incognito numera) och de allra flesta är från elever som inte riktigt verkar förstå vad det betyder att analysera en boks handling eller så letar de facit för detta. Annars är det många sökningar på specifika titlar, författare eller författare av viss nationalitet som lett besökare hit.

Inför 2021 hoppas jag på att blogglusten håller i sig och jag har många härliga idéer och planer på g och en hel bok för att skriva ned dem i! Jag gillar att vara en organiserad bloggare med vissa dagar dedikerade till en viss typ av inlägg även om det ibland nästan fäller mig då jag blir så fyrkantig. Jag hoppas att bokbloggandet generellt inte dör ut och att jag själv ska bli bättre på att visa andra bokbloggare att jag uppskattar deras arbete med sitt bloggande.

Stort tack till dig som hittar hit och läser och kommenterar!

8 reaktioner på ”Mitt bloggår 2020

   1. Vad härligt att uppleva världen på det sättet. Om du vill kryssa av Peru utspelar sig min debutbok Hövdingen där! 😊👍

    Vilket land (och bok) har hittills varit din favorit?

 1. Det tog ett bra tag innan jag förstod varför jag skulle vara på Instagram (eller egentligen har jag fortfarande inte förstått det, men det är ganska kul) och jag kör dubbelt. Mina recensioner förkortas för Instagram, annars är det samma. Förmodligen är det ingen som kommer till bloggen för att de så gärna vill läsa det jag har tagit bort, men det känns bra att göra så.

  Jag hoppas verkligen att det kommer att finnas kvar några bloggar för det man postar på Instagram försvinner ju nästan direkt i flödet.

 2. Ahh, sorry, att jag missade det. Ska kolla igenom listan igen och se om jag kan tipsa om någon författare från ett land du inte redan bockat av då istället! 😊👍

  Spännande med Nigeria, utspelar sig boken där också?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s