En smakebit på søndag: Törnrosor

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit bra även om jag fortfarande lever ur flyttkartonger på jobbet. Ett löppass och faktiskt ett gympass har hunnits med, det första sedan oktober eller så. Kanske inte så många träningspass som jag önskat men å andra sidan har mitt yogande fortsatt och det här är nog det längsta någonsin jag lyckats hänga med på en 30 days of yoga. Det var bara två dagar precis i början av månaden som jag inte kände mig kry nog att delta men sedan dess har jag kört på. Jag mår så himla bra av den här dagliga yogan och har intentionen att fortsätta framöver också. Ni vet hur det är, hoppar man över en dag har man plötsligt skippat 14 så det är lika bra att aldrig låta bli. Om man inte är väldigt sjuk såklart!

Igår läste jag ut Törnrosor till veckans kommande bokcirkel. Som vanligt när det är King så är det mååånga sidor och jag påbörjade faktiskt denna redan i början av januari och så har jag mest haft den som kvällsbok eller jag kan inte sova-bok på mobilen. Men igår ville jag bli klar med den så jag satte mig ner efter skogspromenaden och vässade av den sista tredjedelen. På det stora hela så gillade jag den med ett par invändningar.

Törnrosor handlar om hur alla kvinnor plötsligt inte vaknar när de somnar och de kvinnor som fortfarande är vakna gör allt i sin makt för att förbli vakna. Ju fler dagar passerar desto mer blir männen ensamma kvar och klimatet dem emellan hårdnar. Smakbiten kommer från tredje kapitlet där en räv iakttar den hemlösa gamla kvinnan Essie som lagt sig i sin koja för att sova.

Han traskade närmare kojan och hejdade sig. Ett vitaktigt flimmer framträdde över den sovande kvinnans huvud – spindelvävslika vita trådar höjde sig från kinderna, breddes fladdrande ut och fastnade på huden, täckte den. Nya trådar spanns ut från de som redan fastnat och snart var ansiktet täckt av en mask som inom kort omslöt hela huvudet. Nattflyn kretsade i kojans dunkel.

20 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Törnrosor

  1. Den är nog mer tankeväckande samhällsmässigt än läskig även om just den där biten är lite otrevlig. Yoga är inget för dig då? Så enkelt att bara göra hemma framför en skärm! Ger både viss styrka, rörlighet och så mindfulness.

   1. Jag älskar ju Yoga With Adriene och hon visar ofta olika förslag och talar sig varm om att det inte är att pressa sig ner i olika poser som är grejen. Hon finns gratis på youtube och har massvis med videos i olika längder och med olika syften. Är jag trött så tar jag en kort lugn kvällsyoga som kanske mest är stretching. Men min kollega tål inte Adriene (även om jag tror att hon är relativt ensam om att ogilla denna älskvärda Texastjej) så du får göra en egen bedömning!

 1. Anna

  Yoga är perfekt träning i pestens tid, man kan ju göra den enkelt hemma. Jag är ingen King-läsare och lär inte heller bli. Tack ändå för smakbiten!

 2. Paula Merio

  Spännande tema, tror jag vill läsa den. Länge sedan jag avverkade en King-roman, denna är väl skriven tillsammans med hans son? Tack för smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s