Just nu i februari


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt längtar efter just nu.

Just nu läser jag Skuggland av Jonas Brun och Queera tider av Edward Summanen. Skuggland har jag precis börjat på, det är en hyllvärmare från 2012 som jag vann i tidningen Studentliv. Queera tider är intressant men jag fick pausa den lite pga annan läsning i januari och tänkte läsa klart den nu i helgen.

Just nu tittar jag på det otroligt vackra vinterlandskapet med fluffig snö och gnistrande snö. Det är magiskt var man än vänder sig!

Just nu lyssnar jagAtomic Habits av James Clear som på svenska heter 1 %-metoden följt av världens längsta undertitel. Ibland förstår jag mig inte riktigt på hur de översätter titlar men boken handlar om hur du skaffar dig goda vanor, populärpsykologi helt enkelt.

Just nu längtar jag efter sportlovet. Jag är redan supertrött bara fyra veckor in i terminen och längtar efter att få vila igen. Som tur är så tycker jag att mitt jobb är roligt och trots att jag enligt rådande rekommendationer inte har ett 240 kvm stort klassrum så ser jag fram emot att möta mina elever varje dag.

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

5 reaktioner på ”Just nu i februari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s