Ny sida på bloggen: Lästa länder

För ungefär en vecka sedan möblerade jag om lite på bloggen och la min sida Favoriter i träda för att istället lyfta fram det här med lästa länder. Det går ju extremt långsamt framåt för mig med det här och jag har i ett par år fokuserat på (men inte alls lyckats) på att försöka läsa mer icke-europeisk och icke-amerikansk litteratur. Det är ju inte direkt konstigt att merparten av det jag läser är svenskt, brittiskt eller amerikanskt med tanke på vilket land jag bor i och hur utbudet ser ut.

Men under jullovet så insåg jag till syvende och sist att det faktiskt inte går att klumpa ihop hela Europa då erfarenheter och berättelser skiljer sig rätt rejält emellan våra olika länder. Dessutom är hela Östeuropa i stort sett pinsamt nog outforskat område för mig. Förra året läste jag Polen och i år har jag hittills läst Lettland och det är alles.

Jag läser fortfarande mest från Sverige, Storbritannien och USA men hoppas att mitt val att mer aktivt och enkelt synliggöra mina lästa länder framför ögonen ska påminna mig om det här lite oftare. Tidigare har jag bara gått igenom det här vid varje årssummering och sen händer det inte så mycket mer, även om jag faktiskt haft med detta fokus i mina läsutmaningar etc under flera års tid.

Du hittar min blygsamma lista på 33 lästa länder här eller högst upp på bloggen bland alla sidor.


visited 33 states (14.6%)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s