En smakebit på søndag: Skuggland

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Ännu en vecka där jag varit trött, trött, trött efter jobbet. Så pass att jag surt muttrade till min sambo att jag slutat träna då det är så det känns. Som tur är har helgen varit fin, jag har läst och bloggat mycket, broderat en del och känt mig lite piggare. Men jag önskar ju att jag kunde vara lite pigg efter en dag på jobbet också.

Jag har läst typ fyra barnböcker den senaste veckan och lyssnat på Utloggad av Lily Emme, men också kommit en bit i Skuggland. Jag gillar den så här långt även om den innehåller märkliga passager som i detalj beskriver hus och tv-spel. Jag googlade Jonas Brun och såg att han bl.a. översätter Louise Glück och själv skriver en del poesi och det kan jag tänka mig när jag läser den här boken.

I källarrummet kunde tiden stå stilla. De stora systrarnas avlägsna ljud. Lego-bitarna som fogades samman av våra händer. Erik hade ett medfött ordningssinne som övriga i hans familj saknade (systrarna tycktes alltid sprida nagelfilar och hårnålar omkring sig och efter Catrin löpte ett tunt jämnt spår av cigarettaska). När resten av huset oftast såg ut som att kriget kommit, var Eriks rum möjligen lite dammigt. Till och med sitt Lego lyckades han hålla inom fasta ramar på mattan, till skillnad från mitt, det fick ben och tog sig långt bort från mitt rum och in i dammsugaren som – när man hörde det där särskilda klirret som uppstår i ett dammsugarrör när den slukar en Lego-bit – måste bändas upp och påsen rotas igenom till man återfann den grådammig plastbiten, längst inne i dammsugarpåsens ljumma och mjukt ludna djup. Sådant hände aldrig hemma hos Erik.

25 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Skuggland

  1. Paula Merio

    Ett ganska märkligt språk han använder, eller är det liknelserna som är annorlunda? Tack för smakbit, jag var aldrig någon Lego-byggtjej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s