Just nu i maj


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt längtar efter just nu.

Just nu läser jag Señor Peregrino av Cecilia Samartin vilket jag gjort rätt länge. Det beror inte på att den är dålig utan att jag prioriterar bokcirkelböcker och kurslitteratur så det blir bara några sidor läst här och där.

Just nu tittar jag inte på något. Jag har varit lite trött igen men ändå inte orkat titta på något, för flera veckor sedan såg jag två avsnitt av The Crown där jag är på tredje säsongen men har liksom inte varit sugen. Igår såg jag dock en stillsam lagom trevlig Netflixfilm som hette The Dig. Den var lagom för en trött fredagkväll.

Just nu lyssnar jagPrzewalskis häst av Maja Lunde vilket är en bokcirkelbok. Jag gillar den men det är jobbigt med stackars döende föl när man lyssnar, i text är det lättare att värja sig mot sådant.

Just nu längtar jag efter långhelgen som kommer snart men annars är jag faktiskt rätt nöjd med det bästa just nu. Träningen och jobbet flyter på, jag gillar min litteraturkurs och solen kikar fram lagom mycket för en rödtott som jag.

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

9 reaktioner på ”Just nu i maj

  1. Sparar Maja Lundes bok till sommaren, då jag tror att min hjärna är för seg just nu. Annars håller jag med om att livet vänder åter när våren kommer, med eller utan långhelger.

  2. Anna

    Håller med dig om att det kan vara lättare att läsa om otäcka ting än att lyssna. Man kan liksom inte skumläsa när man lyssnar.

      1. Haha, ja det förstår jag. Jag är inte så förtjust i skräckfilmer just pga det auditiva som skrämmer mig men jag älskar att läsa skräckböcker, med ögonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s