En smakebit på søndag: Hundparken

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har innehållit två bokcirklar där jag faktiskt för första gången på länge lyckats läsa ut böckerna till cirklarna! Det blev också två dagar i rad med restaurangbesök och jag blev nästan lite trött på att bli så mätt. I-landsproblem jag vet. Jag har även sprungit två korta rundor, avverkat nationella prov med mina elever på löpande band och tagit en riktigt härlig långpromenad i närområdet.

Nästa veckas bokcirkelbok är Hundparken och trots att jag så länge velat läsa Oksanen så är jag just nu inte riktigt sugen på den. Jag började lyssna men tyckte det var lite svårt att hänga med i handlingen. Så jag backade bandet och läste den istället från början och har nu kommit lite längre än så långt jag först lyssnade och en del saker har fallit på plats. Men jag har som sagt lite vårt att hitta läsro, får se om det släpper i veckan. Boken skildrar en ganska otrevlig och säkerligen sann värld med äggdonationer och surrogatmödraskap.

Planen hade tagit form i mitt huvud under bara några sekunder. Först behövdes ett friskt barn som bevis för att Darja var lämplig som donator. Efter barnets födelse skulle hon få viktigare klienter, bättre betalt, tillräckligt med besparingar i strumpan för att kunna sluta i tid. Hon skulle donera ett par gånger, inte mer, inte på några villkor mer.

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Hundparken

  1. Oksanen skriver starka böcker. En behöver vara i rätt läge när en läser. Funderade på att läsa denna när den kom men blev inte så. Tack för smakbiten.

  2. Har läst flera av Oksanens böcker men inte denna än. Tack för smakbiten!
    Jag befinner mig också mitt i Nationella prov-träsket med mina elever. Ska bli skönt med påsklov efter nästa jobbvecka.

  3. Paula Merio

    Denna har jag läst, och tyckte sådär. Håller med dig om att den inte var alltför självklar att komma in i, men det ger sig. Utrensning heter en bok som jag tyckte bättre om.
    Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s