Månadssummering juni 2022

Hela juni har passerat och halva månaden hade jag semester. Trots detta har det inte blivit så supermycket läst. Jag gjorde ett ryck i början av månaden för att vässa av de recensionsexemplar jag hade hemma till Barnboksprat. De barnböckerna står för halva den lästa mängden under juni. Sen hade jag två bokcirkelböcker vilka bägge hetslästes sista helgen innan semestern så under den faktiska semestern har jag bara läst tre böcker. Då lästes två av dem på tågresor under en liten minisemester jag gjorde. Så summa summarum verkar inte läsning vara en av de aktiviteter jag ägnat mig åt hemma under semestern. Vad har jag gjort i juni då?

Tja, flyttat runt saker i lägenhet och källaren. Packat upp kartonger och stuvat om i skåp och lådor för att få platsen att räcka till. Tränat en del, men inte dödsmycket. Varit på två konserter (Hurula & The Dandy Warhols), haft två bokcirklar inkl. ett författarsamtal på den ena, varit på feministisk marknad, bokfört x kilo lego inför ev. försäljning samt haft en planeringsträff inför den lilla vandring jag och en kompis ska göra i höst. Gissningsvis har jag suttit i soffan och dumsurfat en hel del också. Men å andra sidan så är man rätt slut när semestern börjar och jag har haft ett stressigt år med en flytt på det så det har nog varit ganska bra att göra det ändå.

Nu börjar så smått orken krypa sig på plus att vi är nästan klara med lägenheten vilket frigör mer tid till hobbies. Vi har en hel del saker att göra oss av med men ingen av oss gillar att säja att saker och vi har skänkt bort massor. Samtidigt finns det några saker som bär en emot att bara skänka bort. Vi får se hur det går med det men grovsorteringen är i alla fall klar och jag hoppas på mer läsning under juli!

Månadens bästa: Den röda adressboken
Jag tog med den här på min resa då jag tänkte att det var en enkel feelgood och istället satt jag och småbölade på tåget. En väldigt fin bok tycker jag!

Månadens tråkigaste: Kvinnomanualen
Jag ska erkänna att så snart jag googlat på den för mig okända Björklund så dömde jag ut henne på förhand. Första kapitlet var rätt intressant, andra gjorde mig arg och sen skummade jag igenom resten av boken. Jag var nog inte rätt målgrupp för den här.

Månadens gulligaste: Serien om Spökräddarna av Petrus Dahlin
Jag älskade de här böckerna och hade kastat mig över hela serien om mina barn var små eller om jag hade bidrag för att köpa in böcker till jobbet. Jag är så less på de anglosaxiska barnböckerna där allt ska vara action, prutthumor och coola typsnitt men samtidigt är Astrid Lindgren aningen förlegad idag. De här böckerna var precis lika bra som Monstret Frank-serien och alla lågstadiebarn bör få tillgång till dem genast!

Lästa böcker juni 2022:

 • Beppe och farmor: Beppe mår konstigt av Beppe Singer
 • Det instängda spöket av Petrus Dahlin
 • Det rädda spöket av Petrus Dahlin
 • Katten Nils och mysteriet med kapten Kidds skatt av Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson
 • Resan till Pandoria av Carbone
 • Kvinnomanualen av Anna Björklund
 • Bröd och mjölk av Karolina Ramqvist
 • Vandra av Angeliqa Mejstedt
 • Den röda adressboken av Sofia Lundberg
 • Finns det en, finns det flera av Mhairi McFarlane

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 10
Svenska/engelska: 10 / 0
Fysisk bok/e-bok/ljudbok: 8 / 2 / 0

Barnböcker (0-12): 5
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 2
Skönlitteratur: 3

Ursprung

Hyllvärmare: 3
Bokhylleböcker: 0
Nyinkommet: 0
Omläsning: 0
Streamingböcker: 2
Biblioteksböcker: 0
Lånat: 0
Radioföljetong: 0
Rec.ex: 5

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 10
Kvinnor/män/icke-binär: 6 / 4 / 0

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 10
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Frankrike: 1
 • Storbritannien: 1
 • Sverige: 8

2 reaktioner på ”Månadssummering juni 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s