En smakebit på søndag: Priset på vatten i Finistère

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit omväxlande och innehållit hela fyra konserter. Det började med att det skulle vara två konserter, sen blev det impulsivt tre, sen blev den andra (dubbelkonsert) inställd och då var det bara en. Då ändrade vi våra planer så det blev det tre i alla fall och sen plötsligt slängdes där in en till så att det blev fyra. Haha. Så nu med facit i hand har vi sett Markus Krunegård i Uppsala i tisdags, Avantgardet på hemmaplan i Stockholm i fredags och så Avantgardet + Florence Valentin i Karlstad i lördags. Jag vet inte om jag varit i Karlstad tidigare och vi hann inte se så mycket av stan heller men å andra sidan var det konserten som var vårt huvudfokus.

Eftersom resan till Karlstad innebar en ca 8 timmars bussresa tur och retur och jag ibland blir åksjuk så passade jag på att lyssna på Bodil Malmsten på resan. Det är vår nästa bokcirkelbok och som valdes p.g.a. att när vi var med bokcirkeln och lyssnade på Karolina Ramqvist så skedde samtalet i Stadsbibliotekets aula. Där inne satt en massa författarbilder och vi kunde namnge alla utom en – Bodil. Då tyckte vi att det var bäst att göra slag i saken och läsa något av henne.

Det var inte jag som valde vilken bok och jag vet faktiskt inte varför min bokcirkelvän valde just denna. Men det ska jag ta reda på när vi ses. Kanske är den mest känd för tydligen hade jag själv planer på att läsa den för något år sedan ser jag nu. Smakbiten kommer från inledningen av boken. Du som läst Bodil förr, vilket är ditt bästa Bodiltips?

Jag bor i Finistère för att jag har flyttat hit. Det är ingen slump, det finns ingen slump för en erfaren kvinna.

Den som finner sover med öppna ögon.

Ett par månader, längre tid tar det inte. Jag lämnade landet där jag levt i femtiofem år, det var dags. Berusad av frihet körde jag, sökte inte men fann Finistère. Inte långt från Brest började det brännas och sen dröjde det inte länge innan jag stod inför den bit av paradiset som är min.

19 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Priset på vatten i Finistère

 1. Paula Merio

  Jag tillhör nog de få som inte läst Bodils böcker. Och jag kan inte ens svara på varför! Hoppas du har hörseln kvar efter så många konserter! Tack för smakbit

  1. Haha, tack. Det var inte så farligt hög volym! Jag tror jag vet varför du inte har läst Bodil: det finns ungefär en miljon författare att välja på men inte tid så det räcker! 🙂

 2. Jag har inte läst hennes böcker men har tänkt det. De verkar intressanta. Hon blev hedersdoktor på Mittuniversitetet 2006. Nu måste jag kolla upp Avantgardet om ni åker på två konserter samma vecka!

  1. Haha, ja gör det! Kolla på videos. Deras sångare har en enorm energi på scen och ett outsinligt kärlekflöde. De spelar i Luleå nästa helg om du vill göra en tripp norröver! 😉

   1. Det är faktiskt inte så farligt, det är ju ganska bekväma bussar de där långfärdsbussarna. Vi har i dag gjort nästan 300 mil och det blir ungefär 60 till, tror jag.

   2. Ha ha, nej, så fel det kan bli. Det ska alltså läsas som att i dag så har vi, totalt på hela resan, gjort nästan 300 mil. Det brukar ligga på 50-60 mil de dagar vi förflyttar oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s