En smakebit på søndag: Allt vi inte sa

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag har gjort min första jobbvecka vilken innehållit mycket tid för eget arbete (skönt!) men också en tvådagarskonferens vilket var roligt men också intensivt. Jag som inte är jätteförtjust i att umgås i stora sammanhang flikade in en promenad på egen hand samt drog mig tillbaka tidigt på kvällen för att avnjuta ljudbok i sängen istället för att hänga på bryggan.

I övrigt har jag mest hunnit med att hålla mitt träningsschema där jag var smart och la in veckans långpass i måndags vilket var min sista semesterdag. Helgen har innehållit läsning eller utläsning av tre kortare böcker vilket var skönt för i veckan har det inte blivit någon läsning alls utom ovan nämnda ljudbok. Igår kväll var vi i Vitabergsparken för att titta på lite stand up med bl.a Ahmed Berhan och Thanos Fotas vilket var både roligt och tankeväckande. Idag blir det nog en lugn dag med mycket planering av den kommande veckan, bloggen etc.

En av böckerna jag läste ut igår var Allt vi inte sa som vi ska diskutera i en bokcirkel om lite drygt en vecka. Jag brukar inte läsa ut bokcirkelböcker så långt i förväg eftersom jag har fiskpinneminne men jag behövde något språkligt enkelt att läsa och valde denna framför att fortsätta i Time Song vilken också står på listan. Allt vi inte sa handlar om tre kvinnor i Stockholm vilka alla gått på Handels och just det här citatet kommer från ett av Sofias kapitel. Sofia är den enda svarta kvinnan på sin advokatbyrå och får, som så vanligt är, ofta representera alla svarta människor i hela världen i de andras ögon. För läsbarhetens skull har jag delat upp citatet i två stycken.

En av byråns assistenter, Sandra, frågade mig vid lunchbordet förra veckan vad jag anser om böneutrop i någon random skånsk håla. Jag vet inte Sandra, vad tycker du om kärringen som annonserar ut tunnelbaneavgångarna? Det sa jag inte. Jag sa vad jag tycker, att en minoritet av människor inte kan kräva att störa majoriteten med oväsen. Men att det är en icke-fråga, att det aldrig kommer att hända, och att folk istället borde fokusera på varför Sverige är den största IS-krigarexportören.

Det blev tryckt stämning vid lunchbordet. Men jag bryr mig inte. Sandra ska hålla käft. Hon har inflygningarna till Bromma att tacka för för att hon hade råd med sin lägenhet i Fredhäll. En minaret vid Fridhemsplan är hennes enda chans att någonsin komma innanför de riktiga tullarna. Hon borde crowdfunda den.

21 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Allt vi inte sa

  1. Paula Merio

    Jag känner vagt igen författarnamnet men har inte läst henne. Var det inte debatt om böneutrop för några år sedan? Har i alla fall inte hört några, och det tackar jag för, ljudallergiker som jag är..
    Tack för smakbit

    1. Jag tror hon menar den rösten man hör på perrongen som säger ”linje 18 mot Hässelby ankommer om 2 min”. Det är en kvinnoröst för norrgående och mansröst för södergående. Eller tvärtom. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s