Just nu i december 2022

 


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt längtar efter just nu.

Just nu läser jag fortfarande Under det rosa täcket men hoppas på att bli klar i helgen så jag kan sätta tänderna i decemberhögen. Jag måste definitivt ta tag i Brott och straff snart då jag misstänker att jag inte vill hetsläsa den.

Just nu tittar jag inte på något och det är skönt. 

Just nu lyssnar jag på den årliga julspelslistan som vi brukar köra runt runt i december som en liten tradition.

Just nu längtar jag efter ledighet såklart. Däremot är jag inte jättepepp på julen i år. Utöver musiken så pyntade vi litegrann och det blev mysigt men jag har nästan helt lagt ner allt som har med julen att göra när det gäller mat och klappar efter ett par galet stressiga år när barnen var små. Nu vill jag bara få vila och ta det lugnt. Jag sträcker mig kanske till att göra en vegansk rocky road. Jag har heller inte ens sneglat åt julböckerna i år och känner mig just nu inte sugen. Men det kanske hinner ändra sig.

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

8 reaktioner på ”Just nu i december 2022

  1. Är inget fan av julfirande, men tycker att vi minimerat det ganska bra de senaste åren. Får leta fram allergimedicinen så att granälskarna i familjen kan få sitt.

  2. Bokföring enligt Monika

    Julen blir ju lite det man gör den till och jag har nog aldrig förstått den där hetsen som många drabbas av. Jag vill ju bara ta det lugnt

  3. Anna

    Min jul blir också allt mer avskalad men ljusstakar och ljusslingor är nödvändiga i mörkret! Några klappar blir det till barnbarnen också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s