En smakebit på søndag: Hatet

 

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit späckad med flera träningspass, två sena arbetskvällar, en kul konsert med Eric Palmqvist och Ulf Stureson samt ett besök hos min mamma som trillat och har bägge (!) armarna i gips. Igår var jag ute på en ca fyra timmar lång vandring längs Sörmlandsleden och på kvällen ”målade” jag lite.

Trots detta så bestämde jag mig för att en gång för alla läsa ut Under det rosa täcket. Det är inte jättebra planerat av mig att läsa den här typen av litteratur i december känner jag men vad gör man när man har läsmål man vill uppnå. Efter att den var klar så klämde jag I taket lyser stjärnorna på två kvällar och nu är jag alltså framme vid nästa feministiska bibel: Hatet

Eftersom jag var så sen att på riktigt hoppa på det feministiska tåget så har jag inte läst alla de här böckerna när de kom och jag tror inte heller att jag tittade på dokumentären Könskriget när de begav sig. Och lika bra är kanske det för den låter som rena rama ”jag vill väcka uppståndelse”-dyngan à la amerikansk dokumentärfilmsstil. Jag är inte en sån (sd)-konspiratoriker som tycker att media är galet och bara ljuger men när det kommer stora uppseendeväckande/dramatiska/häpnadsväckande (you name it) nyheter så brukar jag ta det med en nypa salt och avvakta lite istället för att kasta mig på gottande/fördömande-tåget. Det finns ju alltid två sidor av ett mynt.

”Könskriget” sa sig vilja granska radikalfeminismens inflytande över svensk jämställdhetspolitik. De som mer än några andra personifierade radikalfeministerna, menade programmets upphovskvinna Evin Rubar, var Roks (Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer). I programmet framställdes Roks som en organisation med alltför mycket inflytande över politiker, framför allt över den före detta jämställdhetsministern Margareta Winberg. Genom hårt redigerade intervjuer där lösryckta citat från olika Roks-representanter klipptes in om vartannat målades en bild upp av en organisation som tycktes bestå av en halvtokig grupp manshatande kvinnor som såg pedofila satanistiska nätverk överallt.

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Hatet

 1. Paula Merio

  Men hur överlever din mamma utan att kunna använda sina armar? har hon fått hemtjänst. ? Boken verkar inte vara något som jag längtar efter att läsa nu, men feminist är jag, fast mest människa. Tack för smakbit

   1. Paula Merio

    har brutit höger armbåge och det var fasansfullt att försöka klara sig med en arm, Hälsa din mamma , hon är en kämpe

 2. en infekterad historia det där med Roks. Könskriget har jag inte sett. tack för smakebiten. försöker föreställa mig hur det skulle vara att ha båda armarna gipsade. hoppas att läkningen går snabbt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s