Moomin and the Martians

Moomin and the Martians fick jag av en kompis i höstas. Hon är väl lite av Tove Jansson/Mumin-fanatiker medan jag aldrig riktigt hakat på tåget (än). Hon hittade inget på svenska så därför fick jag den här lite udda kanadensiska barnutgåvan. 🙂

En marsmänniska (konstigt ord) landar i Mumindalen och muminfamiljen hittar en konstig maskin som de tar hem. Det visar sig att för varje ny knapp eller ratt de trycker/vrider på så händer den ena konstigheten efter den andra med invånarna i Mumindalen.

Den var väldigt söt den här boken, jag är fortfarande inte frälst även om jag förstår att en kort tecknad variant kanske inte gör Mumintrollen rättvisa. Jag förstår inte heller om den här boken baseras på någon annan? En gång när jag och gänget på Barnboksprat tävlade i ett bokquiz så vann vi faktiskt en hel hög jättefina muminböcker som vi delade upp emellan oss och jag har ett ex. här hemma men minns inte vilken just nu. Jag har den inte bland mina att läsa-böcker utan ställde den direkt bland potentiella högläsningsböcker för jobbet men har ännu inte läst den.

Förlag: Drawn & Quarterly
Utläst: 29 december 2022
Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s