Just nu i januari 2023


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt längtar efter just nu.

Just nu har jag precis läst ut Sidenkatedralen och andra texter av Sara Danius. Jag har fått den av min pappa och av anledningar jag inte vill gå in på för tillfället kändes det väldigt viktigt för mig att läsa den just nu. Det är det första jag någonsin läser av Sara och jag gillar den och har googlat ihjäl mig på olika människor hon skriver om. Nu tänkte jag istället plocka upp Därför är jag inte feminist av Jessa Crispin (som är en omläsning), Att föda ett barn av Kristina Sandberg (hyllvärmare) och Madonnan vid Nilen av Scholastique Mukasonga som är en bokcirkelbok.

Just nu tittar jag inte på något men har listat allt SVT har om Selma Lagerlöf apropå min utmaning om att fördjupa mig i hennes författarskap i år. Igår tittade jag på när Jonas Karlsson läste inledningen av Gösta Berlings saga men jag vill läsa den själv först och nöjde mig med den biten. Kanske lyssnar jag mer i framtiden, det var väldigt mysigt.

Just nu lyssnar jag på det som min sambo dj:ar. Det har bl.a. varit lite progressiv 70-talsrock och en del Soundtrack of our lives efter att vi såg Ebbot på nyår

Just nu längtar jag efter egentligen inget. Jag har haft ett fantastiskt jullov med nära och kära, mycket bloggande och en hel del andra roligheter och trivs mycket bra i nuet. Möjligtvis att några fler soltimmar vore trevligt men jag är inte så brydd av mörkret/det gråa som många andra.

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

9 reaktioner på ”Just nu i januari 2023

  1. Pingback: Just nu i januari – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

  2. Bokföring enligt Monika

    Det är skönt när man trivs i nuet och ja, jag håller med … lite fler soltimmar hade inte varit fel, men jag bryr mig egentligen bara om hurdant vädret är när jag ska ut 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s