En smakebit på søndag: Min far & Kvinnan

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har stundtals varit intensiv och uttröttande. Det händer en del just nu som gör mig trött helt enkelt. Förutom träningen och en konsert i torsdags så har jag försökt att ta det lugnt. Jag fick skippa ett av löppassen men har varit på gymmet och jag har peppar, peppar hållit i yogan i 27 dagar på raken nu. Det är rekord för mig. Jag har känt mig lite extra lugn (även om jag är känd för att vara lugn) och kanske är det yogans förtjänst. Det har varit tufft de dagar jag jobbar sent och har annan träning och någon dag nu i veckan satte jag mig vid 22 för att yoga. Men det har som sagt känts bra och jag tror inte att det är yogans fel att jag känt mig trött nu i helgen. Det tror jag har med andra saker att göra som jag inte vill ta upp här.

Jag har påbörjat Min far & Kvinnan som ju egentligen är två, väldigt korta, romaner och planen är att läsa klart dem senast tisdag. Jag läser dock inte alltid så himla mycket på helgerna, jag försöker istället att fixa veckans blogginlägg så jag ska slippa tänka på det under arbetsveckan. Jag bestämde mig ju för att haka på fyra olika bloggutmaningar eller vad vi ska kalla de här återkommande inläggen som olika bloggare kör varje vecka och där du ska komma med svar på frågor, boktips etc. Det här inlägget ingår ju i just en sådan kategori.

En anledning till att jag gillar de här utmaningarna är ju för att jag vill hålla bloggvärlden levande men jag ska erkänna att det tar sin lilla tid att hoppa runt och läsa och kommentera. Jag vill helst kommentera från datorn och måste därför vänta tills jag kommer hem och vissa kvällar blir det så sent innan jag dimper ner i soffan att jag inte riktigt orkar. Så igår ägnade jag mig också mig åt att ”kommentera ikapp”. Livet som bokbloggare är helt enkelt stundtals hårt men också roligt. 🙂

Mor kom ut i trapphallen. Hon torkade sig i ögonen med servetten som hon måtte fått med sig när hon gick upp i sovrummet efter lunchen. Hon sade uttryckslöst: ”Det är slut.” Jag minns inte de följande minuterna. Jag ser bara min fars ögon som stirrar mot något bakom mig, långt borta, och hans läppar som är uppdragna ovanför tandköttet. Jag tror jag bad mor sluta hans ögon.

8 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Min far & Kvinnan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s