Veckans kulturfråga v. 5 2023

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Vilka kulturella verk får dig att må bra?

Jag är en person som allt som oftast glider igenom livet ganska belåten. Jag kräver inte mycket för att vara nöjd och jag upprörs inte av småsaker. Jag har inga problem med mörkret under vintern och jag ser det vackra i gråa dagar precis som soliga. De få gånger i livet jag verkligen mått dåligt beror det alltid på att en närstående går igenom något tufft vilket såklart även påverkar mig och jag känner mig maktlös. Då händer det att jag flyr in i tv-tittande och jag bingekollar serier. Det spelar dock ingen roll vad jag ser, det kan lika gärna vara The Walking Dead som Chicago Fire eller random brittisk kriminalserie på svt play.

Det finns dock en serie som kanske gör mig lite extra glad, den är som en trygg famn att vila i. Den har väl nästan lite skämskuddevarning p.g.a. att den är så präktig, småmysig och idylliskt puttrande och jag talar såklart om I vår herres hage vilken det precis startat en ny säsong av. Jag är anglofil och en sucker för de här brittiska landsortskildringarna. Jag skyller det här på min kompis mamma som alltid drack te och tittade på den här typen av serier och jag hängde mycket med dem på tv-kvällarna.

När det gäller musik så var det bara en enda skiva jag ville höra senast jag var riktigt ledsen: Raketklubbens självbetitlade album Raketklubben.

Här är en kort teaservideo för en av de bästa låtarna på skivan:

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 5 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s