Månadssummering februari 2023

Februariläsningen blev lite trög vilket dels beror på att jag varit väldigt trött, dels att jag tyckte Gösta Berling var seg. Vilket var en oturligt opeppig inledning på mitt storslagna Selma-projekt. Nu känner jag ju inte direkt värsta suget efter att fortsätta. Haha. Men jag ger inte upp riktigt än.

Fyra av böckerna kommer från min egen hylla och för ovanlighetens skull ligger jag bra till i min Rensa bokhyllan-utmaning. Det var ett genidrag av mig att tillåta helt nyköpta böcker att räknas för det är många sådana jag läst. Förra året så här års tror jag att jag läst kanske en enda bok ur den egna hyllan eller så. Då misslyckades jag ändå med att läsa två av hyllvärmarna jag förutsatt mig. Men det är bra att jag ligger före för det fortsätter att välla in nya böcker i min bokhylla och då har jag inte ens besökt bokrean på riktigt ännu.

I övrigt har det varit en bra månad med dock alldeles för lite träning men istället två fysiska bokcirklar och två digitala bokdiskussioner, en dansföreställning, två konserter, ett författarsamtal och en hotellhelg för att fira svärmors 70-årsdag. Och alldeles för få semlor.

Status utmaningar

Rensa bokhyllan: 10/36
Vidga vyerna: 6 p.
Selma Lagerlöf: 1 bok läst, 0 tv-serier kollade

Månadens bästa: Vinternoveller
Ja då, den var så bra som alla säger!

Månadens viktigaste: Tills alla dör
Den här var jobbig att läsa, för att allt känns så onödigt. Jag vill inte att unga vänner ska skjuta ihjäl varandra.

Månadens segaste: Gösta Berlings saga
Jag hade nog förväntat mig något mer storslaget. Delar var bra medan andra delar var överflödiga och underliga.

Lästa böcker februari 2023:

 • Barfotakvinnan av Scholastique Mukasonga
 • Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi
 • Kickstarta ditt skrivande av Michaela von Kügelgen
 • Tills alla dör av Diamant Salihu
 • Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 5
Svenska/engelska: 5 / 0
Fysisk bok/e-bok/ljudbok: 5 / 0 / 0

Barnböcker (0-12): 0
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 2
Skönlitteratur: 3

Ursprung

Hyllvärmare: 2
Bokhylleböcker: 0
Nyinkommet: 2
Omläsning: 0
Biblioteksböcker: 1
Lånat: 0
Radioföljetong: 0
Rec.ex: 0

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 5
Kvinnor/män/icke-binär: 4 / 1 / 0

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 1
 • Asien: 0
 • Europa: 4
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Norge: 1
 • Rwanda: 1
 • Sverige: 3

2 reaktioner på ”Månadssummering februari 2023

 1. Vill du få ett land till kan du byta ut ett Sverige mot ett Finland. 😉 Jag (som skrivit Kickstarta ditt skrivande) är ju faktiskt finlandssvensk och bosatt i Finland.
  Men kul att du läst – hoppas boken bjöd på inspiration. 🥳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s