Tisdagtrion: Dödssynderna

Ugglan och bokens Tisdagstrion handlar om att tipsa om tre böcker på veckans tema och att ta del av andra deltagares tips.

Veckans tema: Någon/flera av de sju dödssynderna i handling, titel eller på omslag

Det här kändes som ett knepigt tema för mig. Först och främst har jag ingen koll på dödssynderna men det löser ju google. Sen blev det till att plöja böcker i bokhyllan och lästa-listorna för passande tips.

Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall (vällust) om Anna som har en stark sexlust vilken fungerar allra bäst när hon ligger med förbjudna män.

Nora eller Brinn Oslo brinn av Johanna Frid (avund) om Johanna som är galet svartsjuk på sin pojkväns ex vilket leder henne neråt i en ond spiral av jobbiga tankar.

Befrielsen av Maria Sveland (vrede) om en grupp kvinnor som ledsnar på att vara rädda för en våldtäktsman och bestämmer sig för att slå tillbaka.

19 reaktioner på ”Tisdagtrion: Dödssynderna

    1. Nora eller brinn Oslo brinn skulle jag vilja sätta i händerna på ganska många unga som ägnar mer tid åt att vara svartsjuka än att ägna sig åt det de själva tycker är roligt och ger positiv energi. Svartsjuka är enbart nedbrytande.
      Jag vill nog läsa den boken. Och Befrielsen. Litet mer tveksam till Kerstin Thorvall, men jag har inte läst något av henne så kanske borde jag det?

      1. Jo lite Kerstin tycker jag nog alla borde läsa. Det är ju svårt att välja bort svartsjukekänslor. De tar över och gör en helt irrationell, det tycker jag Frid skildrar bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s