En smakebit på søndag: Esters dagbok: Bonusbrorsa och marsvinstrassel

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Det blir svårare och svårare för mig att komma på titlar till veckans smakbit. Den här veckan har jag bara läst utdrag ur Bibeln eller texter från typ Heliga Birgitta och Hildegard av Bingen och idag ska jag läsa medeltidsballader och -lyrik. Mitt privata läsande är obefintligt och det enda jag läser är någon enstaka barnbok här och var. Igår hade jag en plan på att läsa i Agaat men det blev typ 10 sidor, och på torsdag är det bokcirkeln. Samtidigt vill jag gärna läsa ut den och gör jag det inte nu har jag svårt att se att jag gör det i sommar. Men vi får se.

Igår var det dags för den här 50 miles-tävlingen som jag pratat om tidigare. Jag har vetat sedan ganska länge nu att jag inte skulle vara i form för den plus att jag inte har tid med återhämtningen. Så jag valde att springa två varv på banan vilket blev ca 22 km. Banan bestod av både asfalt, grusväg, elljusspår och skogsstigar och just de sistnämnda har jag fått inse de senaste åren att jag inte fixar. Det händer något med min hjärna när jag springer i skog och den blir sjukt trött Jag har märkt av det under långa vandringar också. Jag vet inte om det är något synfel, att jag stirrar för mycket rakt ner framför mig (rädd att ramla) eller att det är något med ögonen. Jag har träffat typ fyra olika optiker de senaste åren och ingen hittar något. Det var kallt men folk är väldigt trevliga så det blev ett par fina timmar. Efteråt var jag väldigt trött och därav orkade jag inte läsa något.

Annars i veckan har jag varit på facklig utbildning, universitetet och på teater med en kompis. Vi såg Like lovers do på Stadsteatern och jag gillade den! Jag skulle också gått på en föreläsning hos Naturskyddsföreningen men det hade blivit något fel i utskicket så vi var en timme tidiga och då hade jag redan suttit två timmar på bibblan på Medis och läst och orkade inte vänta längre. Det var för övrigt Tomas Tranströmers födelsedag i måndags så bibblan bjöd på tårta vilket många njöt av.

Jag bjuder på en smakbit ur Esters dagbok: Bonusbrorsa och marsvinstrassel av den norska författaren och illustratören Oda Valle vilken jag läste i veckan och gillade väldigt mycket! Ett tips till er som har lågstadiebarn i er närhet! Smakbiten blir en bild eftersom det är en seriebok. Om ni klickar på den blir den större och lättare att läsa.

7 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Esters dagbok: Bonusbrorsa och marsvinstrassel

  1. Det var länge sedan jag läste någon form av seriebok.

    Tror jag kan förstå det där med trötthet och i skogen. Jag tränar ju inte lika mycket som du, men när vi går i skogen behöver jag ha mer fokus på var jag sätter fötterna och det är rätt tröttande.

  2. Tack för smakbiten! Den ska jag kolla upp.
    Har du varit till en ögonläkare? Sambons synfel upptäcktes inte förrän han gick dit. De kunde se det hos typ Specsavers.

  3. Bokföring enligt Monika

    Skogsstigar kräver ju en del fokus så det är nog naturligt att bli lite tröttare av det. Tycker det var bra jobbat av dig!

  4. Paula Merio

    I min familj finns två treåringar och en tolvåring, kanske inte helt rätt målgrupp. Du får satsa på ett utdrag ur Bibeln nästa söndag, den står rätt oläst i hyllan.

    Strongt av dig att orka springa, jag kan nästan förstå känslan i skogsmiljö, den är njutbar men krävande

Lämna en kommentar