Överenskommelser

Titel: Överenskommelser

Författare: Simona Ahrnstedt

Förlag: Ponto Pocket

Utläst: 16 mars 2012

Mitt betyg: 5/5

Fick nys om denna tack vare ett tips från Magnus Zaar som sambon snappat upp. Han beställde den också åt mig.

Det är en historia som tar dig med på en känslomässig berg och dalbana genom kärlek, hat, tilltro, svek, åtrå, avsky, glädje, sorg, förvirring, förnedring och försakelse. Jag har följt Beatrice Löwenströms liv under 1880-talet och varit med när hon för första gången träffar Seth Hammerstaal på Operan i Stockholm. Något händer emellan dem och de vill inget hellre än att vara tillsammans men ödet vill lite annorlunda.

Jag har fått frågan om det är en Harlequin-roman och nu har jag aldrig läst någon sådan så jag vågar inte svara på det. Däremot har jag en bild av att Harlequin ger ut dålig litteratur och det är inte den här boken. Tvärtom så är det makalös litteratur. Jag har heller aldrig rört mig i överklasskretsar under 1880-talet men jag har gott och väl varit på besök och varje gång jag var tvungen att slå ihop boken ville jag inget hellre än att återvända. Det bästa är att Beatrice är en stark, intelligent och handlingskraftig kvinna som inte räds för att käfta emot och säga sin mening. Sen var det ju det här med att hon är rödhårig också, precis som Anne på Grönkulla och precis som undertecknad.

Köp på Adlibris eller Bokus

12 reaktioner på ”Överenskommelser

 1. ochdagarnagar

  Vilket härligt tips, jag trodde att den var lite väl mycket romance för mig men det låter inte all s så i din text. Tack för tipset!

 2. Romantiska böcker är som böcker annars, bra och dåliga och allt däremellan. Och en del passar en, och en del passar inte.
  Tack för tipset, det här borde vara precis i min stil!

 3. Jag fromligen slukade Harlequinböcker under min tonårstid. Det må vara att de är ”dålig” litteratur, men för mig fyllde de i alla fall ett syfte. Länge sen jag läste romantik, kanske detta är den jag borde börja med då.

   1. Tror det är en definitionsfråga. Jag tyckte ju inte det då, eftersom jag läste så många, men jag minns det som att de ofta hade rätt schablonmässiga beskrivningar av personer.

 4. Pingback: Bokbloggsjerka 23-26 mars « Bokdivisionen

 5. Pingback: Böcker med ö i topp « Bokdivisionen

 6. Pingback: ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt « Lottens Bokblogg

 7. Pingback: Bokbloggsjerka 27-30 juli « Bokdivisionen

 8. Pingback: Topp tio 2012 | Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s