Bokbloggsjerka 30 mar – 2 apr

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Vilken är din favoritmiljö i böckernas värld?

Jag har fnulat lite på detta sedan igår och jag är nog framför allt intresserad av karaktärerna när jag läser en bok och i andra hand handlingen. Vilken miljö boken utspelar sig i är inte så viktigt men hur den beskrivs är desto viktigare. Om det är en bra miljöbeskrivning så lever jag i boken, är det en dålig beskrivning så blir det helt enkelt en plattare läsupplevelse. Ett exempel på det förstnämnda är en bok jag tjatar till döds om här på bloggen, nämligen Överenskommelser. Ett exempel på det senare är Shutter Island som jag precis läst ut och hoppas orka skriva om imorgon.

11 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 30 mar – 2 apr

  1. Pingback: Jag är kanske lite ond ändå | Granspiror och Silvervioler

  2. ochdagarnagar

    Jag stör mig grymt på dåliga klyschiga miljöbeskrivningar, de skummar jag över eller rent av hoppar över.

  3. Dåliga miljöbeskrivningar drar ner betyget. Eller jag gillar nog när det indirekt blir en miljöbeskrivning, när jag först i efterhand inser att jag fått en bild av miljön.

    1. En dålig miljöbeskrivning blir det ju med ett dåligt, styltigt språk men jag vet faktiskt inte exakt hur jag vill ha dem. 🙂 Det är lätt att vara kritisk och svårare att veta hur det ska vara när det är bra. Jag kan gilla långa Strindbergska beskrivningar men andra gånger skummar jag om det blir för mycket. I vissa böcker är du bara där helt enkelt och upplever precis det huvudpersonen upplever. Jag har inte funderat så mycket på vad i berättandet det är som fångar mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s