Hector, Anouk och Harry in i Örfilen

Dags för en liten Booked-rapport så här fyra dagar innan deadline. Jag har alltså hittills läst de tre inledande kapitlen av denna tokhyllade, framgångsrika och prisbelönta bok. Jag förstår den provocerande idén med de knarkande otrogna männen som betraktar varje ung kvinna som endast ett villigt väntande hål men det är tröttsamt att läsa om dem. För att inte tala om de taffliga sexscenerna och det frekventa användandet av ord som knulla, kuk och fitta. Nu vill jag faktiskt veta vad som händer med själva örfilenstory och jag läser vidare men hade inte boken varit bättre utan denna låga nivå?

Jag drar paralleller till Gargoylen, en av de vackraste kärleksberättelser jag har läst. Där inleder författare med att ge huvudpersonen en snaskig billig bakgrund som visar sig helt onödig för historiens utveckling. Det var en debut och måhända var författare rädd att inte fånga intresset hos läsaren snabbt nog men boken är så fantastisk att han kunnat skippa den biten.

Senast 10 september ska Örfilen vara utläst och kanske har jag då förstått poängen med snaskerierna.

8 reaktioner på ”Hector, Anouk och Harry in i Örfilen

  1. Malin Hedqvist

    Usch då, hoppas den blir bättre efter ett tag då. Sitter här med min onda gravida kropp kl 04.26 och läser din rapport. Jag vill ha mer!! 😀

    1. Sov istället medan du kan! Mer av den min rapport kring den här boken eller mer generellt? För i så fall kan du ju roa dig med att scrolla igenom allt jag skrivit under ca 9 månader… Haha, jag startade visst bloggen strax innan du blev på tjocken. 🙂

  2. Pingback: Örfilen « Bokdivisionen

  3. Pingback: Örfilen | Helenas boksidor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s