Betvingade

Titel: Betvingade
Författare: Simona Ahrnstedt

Förlag: Damm förlag
Sidantal: 400
Utgivningsår: 2012

Utläst: 30 sep 2012
Mitt betyg: 4/5

Som jag har väntat på denna bok och då upptäckte jag ju inte Överenskommelser förrän i våras. Förra veckan hittade ett signerat exemplar äntligen hem till mig efter en tid på förlagets stökiga kontor.

När historien tar vid befinner vi oss i 1300-talets Sverige, närmare bestämt Östergötland. Stormannadottern Illiana tar sig ett dopp i sjön, precis som hon så ofta gör, men den här gången dyker en pojke upp. Han trär en säck över den vilt fäktande nakna kvinnan och tar henne med sig till mannen som bett honom utföra detta. Bara det att det är fel kvinna han har med sig. Järven, eller Marcus som han heter, efterfrågade egentligen en villig sköka han flörtat med när de red in i byn men istället står nu den här något oansenliga men ändock nakna ljusa kvinnan framför honom. Alltihop leder till att Marcus och Illiana tvingas till att ingå äktenskap, trots att ingen av dem har den minsta lust till det. Åtminstone inte till en början.

När jag läste Överenskommelser visste jag inte att romance-böcker alltid slutar lyckligt så under tiden jag läste den slet jag mitt hår otaliga gånger i förtvivelse över vad Seth och Beatrice höll på med, eller inte höll på med. Under läsningen av denna bok hade jag följaktligen lärt mig att kärleksparet skulle få varandra på slutet. Nu lurades författarinnan lite och lät dem få varandra på en gång även om de bägge var motsträviga. Det här förtog lite av den största berg- och dalbanekänslan som jag hade förväntat mig och jag tyckte att det gick lite fort fram ibland. Boken hade gärna kunnat vara lite längre och tempot lite långsammare. Jag blev faktiskt lite besviken på Illiana också. Hon var inte alls lika cool och hård och tuff som Beatrice och jag kan emellanåt tycka att hon är lite väl liten och svag. Å andra sidan finns det ett ömsesidigt beroende mellan Illiana och Marcus där hon är trygg i hans famn och han är trygg i hennes. Många gånger är hon dock en förbannad kvinna som inte tänker bli vare sig sutten på eller påsatt och då växer hon i mitt hjärta. Som vanligt är det fenomenala miljöskildringar och jag känner doften av fuktig mossa och rör mig i vimlet på Skänninge marknad. Vart bär det hän nästa gång Simona?

Köp på Adlibris eller Bokus

En reaktion på ”Betvingade

  1. Pingback: Simona Ahrnstedt – Betvingade | Books ABC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s