Bokbloggsjerka 21-24 mars

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade eller vill du berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se. 

Jag föredrar den mer positiva approachen och fokuserar på bra pjäser. Jag går inte riktigt så ofta som jag kanske egentligen tycker att jag borde på teater men det händer absolut. Under de senaste åren har jag börjat gå mer och då på Dramaten sett Stormen med Jonas Karlsson, Den girige med Johan Rabéus och Rebecka Hemse och nu senast Mästaren och Margarita. På Stadsteatern har jag inte varit lika ofta men jag såg i alla fall Tribadernas natt med Shanti Roney. Alla dessa har varit mycket bra.

Behöver jag nämna att jag ofta väljer pjäs efter skådisar? Roney gillade jag i TV-serien Tusenbröder så det var väldigt roligt att se honom live. Karlsson är en stor favorit och och alldeles nu snart ska jag se honom i rollen som Richard III och i den pjäsen medverkar också Hemse som är en annan favorit.

Jag brukar också se Jesus Christ Superstar när min pappa har gjort ljuset till den. Det var många år sedan nu som jag brukade se den i någon kyrka på södermalm och senast såg jag Göta Lejons uppsättning med Ola Salo. Han imponerade inte så mycket till skillnad från Patrik Martinsson som Judas vilken var grym. Jag skulle gärna se honom igen men jag är å andra sidan inte särskilt förtjust i musikaler, utom just denna, vilket verkar vara hans huvudgenre.

Som barn gick jag också ibland till Operan då pappa jobbade där och jag såg både operor och baletter. Mitt starkaste minne, som idag ändå är helt bleknat, är Orfeus i underjorden vilket är en föreställning jag gärna vill se igen.

Sist men inte minst måste jag slå ett stort slag för ortens lokala teater som heter moment:teater. Jag gick förbi den alltför många gånger innan jag faktiskt också började besöka den. Nu senast var jag och såg Den inbillningssjuke och innan dess Ett dockhem och en uppsättning som hette Kris av teaterns frontfigur Andreas Boonstra. En skådespelare vid namn Anders Berg har medverkat i alla dessa produktioner och han har också blivit en av mina favoriter. Den inbillningssjuke går ett litet tag till och är en modern tolkning av Moliéres Den inbillade sjuke och den är sjukt bra och aktuell!

12 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 21-24 mars

  1. Jag håller med, teater är fint. Och en dålig livepjäs är aldrig lika dålig som en dålig film. Det finns alltid något man kan titta på.

  2. På gymnasiet gick vi och såg Molières ”Den girige” med klassen. Jag somnade. Vilket jag erkände för min lärare, som faktiskt höll med mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s