Hett i hyllan: The Last Kingdom Series

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I november 2016 hade jag Game of Thrones-abstinens, jag hade sett första säsongen av The Last Kingdom på SVT och jag kände för att ha en ny härlig serie att grotta ner mig i. Vad man gör då? Slår till på en box såklart! Hittills har jag läst den första boken samt hunnit se även säsong 2 av serien. Men jag gillade den första boken och ser fram emot att ha tid att mysa ner mig med de här!

  • The Pale Horseman av Bernard Cornwell (bok 2)
  • The Lords of the North av Bernard Cornwell (bok 3)
  • Sword Song av Bernard Cornwell (bok 4)
  • The Burning Land av Bernard Cornwell (bok 5)

Om du varken sett eller läst något i den här serien så handlar det om Uhtred i England på 800-talet. Han kidnappas av daner och växer upp med dem och blir sedermera en i gänget. Pga av orsaker så växlar dock Uhtred sin lojalitet mellan danerna och kungen, Alfred den store, och hans huvudfokus är hela tiden att få tillbaka sin barndomsborg vilken hans farbror lurat honom på (Uhtred är såklart eg. en tvättäkta lord men beter sig som en råbarkad viking). Det är krig, maktspel, kärlek, hämnd och allt annat som ryms i ett historiskt epos! Efter de här fem så finns det minst lika många till att läsa.

 

4 reaktioner på ”Hett i hyllan: The Last Kingdom Series

  1. Jag såg första säsongen av TV-serien och gillade så mycket att jag kommer att se andra säsongen också, men böckerna hoppar jag nog över 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s