Hett i hyllan: Sky runner

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I mars 2018 såg jag att Emelie Forsberg hade skrivit en bok: Sky Runner: hitta styrka, balans och glädje i din löpning. Om du inte redan märkt det så är jag en sucker för böcker om löpning (men jag springer faktiskt på riktigt också 🙂 ) och även om jag inte direkt har några starka förebilder så finns det några som jag gillar extra mycket. Emelie Forsberg är en av dem. Hon springer helst i berg och långt, s.k. sky running.

Just bergslöpning kommer nog aldrig bli min grej, jag är otroligt dålig i de där branta backarna (jag har gjort e n halvmara i Sälen och kröp nästan uppför slalombackarna…) och jag är väldigt osäker i terräng. Inte blir det bättre av att jag numera också blir så himla trött i huvudet av att springa på småstigar. Min hjärna verkar inte hinna med att processa synintrycken på något sätt.

Som tur är så är Emelie långt ifrån mig och hon verkar vara ett sådant där sprudlande energiknippe som gör folk glada helt enkelt och dessutom är hon en väldigt stark och snabb bergsultralöperska. Samtidigt verkar hon vara jordnära och cool och hon bor uppe i norska fjällen tillsammans med sin man, Kilian Jornet, som tävlar i samma sak som hon själv. Deras hus svämmar nog över av diverse mästerskapsmedaljer.

8 reaktioner på ”Hett i hyllan: Sky runner

  1. Jag, som helst bara vill lägga mig ner och dö om jag springer 100 meter, kan ändå finna en tjusning med och en lockelse i att läsa om löpning 🙂 Jag kan blunda och se och känna hur jag springer längs en stig i skogen, mossan, barren på stigen, träden, dofterna, min egen jämna andhämtning… Fast just nu, i sviterna efter covid, är jag glad om jag tar mig upp för trappan, ha ha!

  2. Pirjo Saloniemi

    Jag kan förstå att man nördar in sig på löpning, men långdistans och terräng har aldrig varit min grej. Boken känner jag inte till men den låter intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s