En smakebit på søndag: Jag ser allt du gör

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Den här veckan har jag kämpat med 2666, jag har fortfarande inte läst ut den men vill gärna göra det nu i juli men jag är väldigt trött på att läsa om våldtagna och mördade kvinnor för tillfället. Men jag ger mig inte, nu har jag bestämt att den ska läsas så jag harvar på. Annars har jag också läst ett par noveller i Handbok för städerskor men jag tror inte att jag hinner klart den denna månad. På tisdag är det dags för onlineträff med en av bokcirklarna och då ska vi ha läst Jag ser allt du gör. Jag har faktiskt inte börjat på den mer än att kolla hur lång den är (beräkna lästiden) och ögna igenom första sidan så min smakbit kommer från första novellen, Bekräftaren.

I övrigt intet nytt under solen. Träning och hemmavarande fast vi gjorde en liten utflykt till typ Hallstavik där vi klättrade i och på en liten grotta. Och så har jag skjutit pilbåge för första gången sedan i mars och broderat lite. Så lite nytt var där kanske ändå. Semestern tuffar på lite till men det börjar dra ihop sig så smått till jobbstart.

Det var så varmt den sommaren att funktioner i hjärnan stängdes av. Själv såg jag, och det ska erkännas, varken framåt eller bakåt. Jag utförde bara, dagens värv, och det var gott nog. I hettan gick jag runt i lukten av mig själv: svett, vatten och en träaktig doft som jag dabbade på mig innan varje klientmöte. Jag tyckte om att lukta trä, det var en neutral doft som inte berättade något om sin mäster förutom att jag inte var direkt äcklig.

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Jag ser allt du gör

  1. Kan definitivt känna igen mig i det där att hjärnan stänger av när det är för varmt. Det är ju inget problem, än så länge, den här sommaren…

    1. Haha, nä, det vara bara de där 10 dagarna i juni. Även om jag nog egentligen gillar fisljumma dagar bättre, eftersom jag inte är en sola och bada-typ, så känns det lite som att något saknas denna sommar.

  2. Paula Merio

    Oh, den vill jag läsa! Ställt mig på kö, flera före mig, men jag kan vänta. Tack för smakbit, ha en fin sommarvecka

  3. omväxlande semestersysselsättning; grottor, pilbåge och broderi. vad för broderi (undrar en som just hittat länge eftersökt mönster och garn till sin blekingeduk)? den boken ligger här och väntar på mig. tack för smakebiten!

    1. Jag gör ett fotobroderi. Typ 40 färger och 13000 stygn på 7.2-aidaväv. Så det är kanske inte så avkopplande. 🙂 Men ändå kul. Jag har bara gjort typ 1000 stygn hittills så det ska bli spännande att se om det blir bra eller ej. Jag gillar DMC-garner men jag gillar också att ha koll och kunna vara lite nördigt exakt. Annars verkar det som att folk hittar mkt garn på loppis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s