En smakebit på søndag: Kärlekens magiska regler

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag har avnjutit min sista lediga vecka och den har ägnats åt yoga och läsning i första hand men även innehållit ett par löppass och lite bort med julen-städningen. Ni kan inte ana hur glad jag är över att äntligen känna att jag är på g med träningen igen. Jag är långt ifrån där jag en gång varit men jag är åtminstone igång! I januari brukar jag alltid hoppa på 30 days of Yoga med Adriene även om jag också varje år lyckas falla av halvvägs in. I år kände jag mig inte tipptopp vid starten så jag började lite senare och har kört dubbla pass nu några dagar för att komma ikapp. Inte för att man måste vara ikapp, jag kan göra passen när jag vill men jag tycker om tanken på att göra samma pass som massor av andra människor runtom i världen.

Trots att det gått 10 dagar av året har jag ännu inte läst ut någon bok men jag läser i alla fall tre stycken samtidigt. Jag har läst drygt 2/3 av biografin om Depeche Mode och strax över hälften i Törnrosor vilken är på 900 sidor så det är en bra bit. Kärlekens magiska regler valde jag som bokcirkelbok och den fanns bara som ljudbok så jag har fått kämpa lite för att få till lyssnandet. Det faller mig inte naturligt att lyssna på böcker när jag är hemma men jag har skapat mig ett par stunder. En positiv bieffekt av det är att jag fått en del broderande gjort! Jag har ca 2 timmar kvar av boken nu och jag satsar på att läsa ut en eller två av de här böckerna nu under söndagen.

Kärlekens magiska regler handlar om tre syskon: Franny, Jet och Vincent vilka kommer från en släkt där alla är häxor/trollkarlar och som växer upp i New York på 50-talet. Deras mamma, Susanna, som också är en häxa, vill dock att barnen ska ha ett så normalt liv som möjligt och hon har därför försökt hålla dem ovetande om sina krafter samt satt upp en massa regler som ska skydda dem. Syskonen är som de flesta andra tonåringar snarare mer intresserade av att bryta reglerna och de känner att det är något speciellt med dem.

Redan från början stod det klart att de inte var som andra barn. Så Susanna kände att hon inte hade något val än att sätta upp ett antal regler.

 • Inget promenerande i månsken
 • Inga Ouijabräden
 • Inga levande ljus
 • Inga röda skor
 • Inga svarta kläder
 • Inga amuletter
 • Inga nattblommande blommor
 • Inga romaner om magi
 • Inga katter och inga kråkor

De fick inte gå omkring utan skor och absolut inte ta sig längre än till 14th Street.

22 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Kärlekens magiska regler

  1. Jag är inte överförtjust i dem ska jag säga, det finns ett par som fungerat väl men jag föredrar att läsa själv. MEN, just för att kunna göra något annat under tiden så är de ju oslagbara.

 1. Jeg får heller ikke helt til det der med å lytte på bøker hjemme. Jeg prøvde å høre litt en kveld mens jeg lå i sengen og skulle sove, men boken jeg hadde valgt passet ikke som ”sovebok”. Jeg lytter når jeg går tur, men det er ikke så ofte jeg går så veldig langt.
  Jeg kunne godt tenke meg å begynne med yoga, men har problemer med å komme i gang 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. Besynnerliga regler och om jag minns mig rätt som tonåring så hade åtminstone hälften av dem fått mig att fundera på vad som skulle hända om jag bröt dem 🙂

  Ljudböcker och jag kommer inte alls överens, i alla fall inte om boken kräver riktig fokus. Biografier brukar funka, men det var ett tag sedan jag läste en sådan.

 3. Läst annat av författaren och har varit nyfiken på den här, tack för påminnelsen och smakbiten! Lyssnar mycket på ljudböcker men tog sin tid innan jag blev fast. Nu är det en favorit, så bra att kunna göra saker samtidigt och jag kan inte läsa när jag åker buss.

 4. Paula Merio

  Jag har läst några böcker av Alice Hoffman, med början redan 1990. Läste ett helt gäng böcker fram till 2005 och sen tog det stopp? Varför vet jag inte riktigt. Men häxor är nog inte min grej. Tack för smakbit

  1. Ja hon hade ju skrivit hur många som helst såg jag sen jag läst ut den och googlat lite. Den här var tydligen en prequel till en gammal bok och sen har hon gjort ytterligare en prequel tilldelning här. Men jag nöjer mig med denna enda.

 5. Jag trodde att jag hade läst något av Hoffman men det verkar inte så, var nog bara namnet som var bekant. Eller också var det så länge sen att jag glömt bort det. Tack för smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s