Shirins första fall (måndagsmikron)

Varför läste jag den?
Vissa kvällar har jag lite svårt att somna och bläddrar då runt bland e-böckerna på Bokus play. Det var vid ett sådant tillfälle jag såg den här och tänkte att nu skulle jag äntligen ta tag i att läsa Wennstams Justitia-serie och vad passar väl bättre än att inleda med denna! (Även om jag nu sex böcker in i serien ännu inte har kommit fram till där vi är i tiden när den här boken utspelar sig. )

Vad handlar den om?
Shirin är en advokat som förekommer i Justitia-serien fr.o.m. tredje boken och här lyckas hon halvt med flit, halvt på ren slump att återvända till hennes första fall som försvarare. Ett fall hon i efterhand inte tycker att hon skötte särskilt väl. Fallet rörde en man som dömdes för att ha mördat en kvinna ute i skärgården och som nu frisläpps samtidigt som Shirin semestrar på i närheten av mordplatsen. Hon beger sig dit för att försöka bringa klarhet i sina tankar men är inte ensam…

Vad tyckte jag?
Lättläst, spännande och med viktiga undertoner. Precis som resten av böckerna i serien. Framför allt är jag glad att jag läste den här så att jag äntligen tog tag i denna serie!

Förlag: Bonnier Bookery
Utläst:
18 oktober 2021
Mitt betyg: 3/5

ett inlägg i serien #måndagsmikron där jag prånglar ut några av mina recensioner med samma innehåll som vanligt men i ett något mindre format

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s