En smakebit på søndag: Girl, Woman, Other

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jobbveckan har varit tuff med väldigt hög sjukfrånvaro så vi har fått hjälpas åt med klasserna. En fördel med det är att jag i alla fall lärt mig namnet på fler ettor än bara mina egna! Vi jobbade sent med konferens en dag också så jag har varit väldigt trött och lagt mig tidigt. Trots detta har jag lyckats hålla i träningen även om det bara blev två löppass men jag fick ihop 18 km igår vilket var det sista långpasset innan halvmaran. Jag har bytt träningsprogram på gymmet också och kör ett överkroppsprogram nu för att spara lite på benen och det betyder tre istället för två dagar på gymmet. Å andra sidan har passen varit relativt korta strax under timmen.

Både fredag och lördag innebar konserter vilket är kul men särskilt fredagens konsert på en stimmig bar var jobbig för min trötta hjärna. Lördagens konsert hölls faktiskt i en kyrka och det blev väldigt bra ljud och lite lugnare miljö där. Det var ingen kyrklig grej utan bara en helt vanlig rockkonsert fast i en kyrka. Läsningen har verkligen legat nere på sistone och vore det inte för att jag lyssnar på ljudbok när jag åker till jobbet så skulle bokintaget vara typ noll. Imorse tog jag mig dock i kragen och satte igång med Girl, Woman, Other som jag gillade direkt. Som jag skrev igår har jag varit rädd att den skulle vara tungläst men det var den inte. Däremot är den lite speciellt skriven. Vi får följa 12 olika karaktärer och den första är Amma, en medelålders svart kvinna som är bl.a. teaterregissör och pjäsförfattare.

at times like this Amma misses Dominique, who long ago absconded to America

they should be sharing her breakthrough career moment together

they met in the eighties at an audition for a feature film set in a women’s prison (what else?)

both were disillusioned at being put up for parts such as slave, servant, prostitute, nanny or crim

and still not getting the job

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Girl, Woman, Other

  1. Paula Merio

    Jag blir nästan matt av att läsa hur mycket du orkar med! Bra jobbat är det minsta man kan säga. Boken du läser gillade jag! Tack för smakbit!

  2. Det där är ju en bok som har synts precis överallt, väldigt länge. Lite nyfiken blir jag allt. I övrigt håller jag med Paula här ovanför; jag blir nästan matt av allt du gör.

  3. Den är väldigt speciell den boken, men oj vad jag gillade den! Det är nog hög sjukfrånvaro på många ställen nu när det kör igång. Och många som varit sjuka under sommarlovet också. Imponerad av allt du hinner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s