Veckans kulturfråga v. 14 2023

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Vilka favoriter bland spänningsromaner har du?

Läser du någon påskekrim i påsk, i så fall vad?

Det tog många år av bokbloggande innan jag överkom min deckaraversion. Det visade sig att jag antingen helst ville ha mer mysiga deckare som Ruth Galloway-serien, även om det inte är cozy crime så är det i alla fall inte noir, eller så fick det gärna avhandla viktiga samhällsämnen som Wennstams serie. Jag har generellt lärt mig att uppskatta deckare mer men det är aldrig mitt förstahandsval av genre. Förutom om det gäller Ruth Galloway, nu har jag dock bara sista boken kvar, eller är det två kvar? Jag läser dem på svenska så utgivningen här ligger ju lite efter släppen i Storbritannien.

Påskekrimtraditionen har jag inte anammat. Den här påsken ska jag först försöka bli klar med min omläsning av Tove Janssons Sommarboken eftersom jag ska se den på Stadsteatern i påsk, sen håller jag på med Outlander och så snart den är klar vill jag läsa Simona Ahrnstedts nya. Jag har dock också två kommande bokcirklar så jag får se hur jag måste prioritera.

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 14 2023

  1. det blir inga deckare för min del heller. jag håller envist på med Proust och så blir dert ett par nya romaner som jag just fått hem från biblioteket. säkert med kort lånetid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s