Läsplanering april 2023

Vi är redan en bra bit in i april och jag har inlett månaden med att läsa om Sommarboken eftersom jag såg den på teater häromdagen. Jag har varit lite sugen på Anna Karenina på Orionteatern och bestämde mig definitivt efter att ha läst en intervju med Tone Schunnesson i DN. Jag har förresten aldrig läst Tone, borde jag det? Eftersom att det är så kul att ha läst boken innan teatern funderar jag nu på att läsa Anna Karenina. Frågan är om jag hinner, jag har förvisso påsklov men ska också läsa Om snö och guld under lovet och den är inte kort. Dessutom är jag mitt uppe i långa Outlander och jag är också galet sugen på Simonas nya bok, som inte heller är kort. Haha, jag kommer ju inte hinna allt men får se vad det blir!

Jag har ganska många saker inbokade i april också, jag har redan varit på en konsert med Franska trion, sett Tosca på Operan och som sagt Sommarboken på Stadsteatern. Jag ska även gå på tre konserter till, ovan nämnda Anna Karenina, ha två bokcirklar varav den ena med ett författarsamtal plus lyssna till Diamant Salihu som pratar om sin nya bok. Jag ska även klämma in en lördagsvandring och varje söndag ägnas just nu åt 2-3 timmars långpass eftersom maran kryper allt närmre. Och det är såklart inte den enda träning jag gör. Utöver allt detta roliga så har jag också en tung begravning att gå på. Trots det ser jag ändå fram emot min april och hoppas du gör detsamma!

 • Sommarboken av Tove Jansson (vidga vyerna) utläst!
 • Outlander av Diana Gabaldon (hv 17)
 • ev Anna Karenina av Leo Tolstoy (inför teater/vidga vyerna)
 • Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt (ny)
 • Klara och solen av Kazuo Ishiguro (bokcirkelbok)
 • Om snö och guld av Inger Edelfeldt (bokcirkelbok)
 • Omständigheter av Annie Ernaux (e-bok/vidga vyerna)
 • Patriarkatet faller av Marta Breen (fackbok/vidga vyerna)
 • Elefanten som gick upp i rök av Haruki Murakami (hv 2014/vidga vyerna)
 • några böcker till Barnboksprat

2 reaktioner på ”Läsplanering april 2023

 1. Bokföring enligt Monika

  Elefanten som gick upp i rök, är det novellsamlingen? I så fall har jag läst den. Märkliga noveller, så klart, det är ju ändå Murakami, men jag gillade dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s