En smakebit på søndag: Om snö och guld

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Sista dagen på påsklovet är här och den har varit ganska seg. Jag har varit småkrasslig ett par dagar och mest suttit hemma och vilat trots ett strålande vårväder utanför dörren. Idag, eller helst igår, borde jag ha påbörjat nästa bokcirkelbok; den ca 500 sidor långa Om snö och guld som ska diskuteras i veckan. Istället har jag lagt nästan hela dagen på att klura på mitt träningsprogram inför det mål jag har om ca ett år. Tyckt att de rekommenderade veckomängderna är ohemula och funderat på hur mycket jag kan sänka dem men ändå klara av distansen. Ja, jag är en overthinker då och då men sen brukar jag spontant beslutat något och så blir det helt ok ändå.

I övrigt har veckan inneburit en hel del Anna Karenina-läsning då jag siktade på att bli klar till fredagens föreställning. Det blev jag inte, jag kom halvvägs och nu får jag pausa den ett tag för några bokcirkelböcker. Jag gillade verkligen uppsättningen på Orionteatern och tycker Emma Broomé var fantastisk som Anna. Igår var vi och såg den omdiskuterade Roger Waters. Det var en häftig visuell konsert med en hel del politiska inlägg där många av ämnena oftast kan förstås från flera håll.

Veckan har också innehållit två Fonusmöten för att planera de två kommande begravningarna jag ska gå på. Fint men sorgset att plocka fram minnen sådär. P.g.a. krassligheten har träningen fått stå tillbaka men det blev åtminstone ett bågskyttepass i solen tidigare i veckan. Men dagens långpass fick jag ställa in. Det har verkligen inte gått jättebra med maraträningen den här våren men jag siktar på att springa ändå. Det värsta som händer är att jag för första gången får bryta en mara och det kan jag nog stå ut med.

Sakerna är nästan som små vänner. Udda ting jag har funnit på loppmarknader. Sådant som jag har köpt eller fått eller hittat, sådant som har kallat på mig. Saker som kan inspirera med sin utformning, eller genom någon mystisk laddning de verkar bära på.

Saker. Alltid har jag månat om udda ting, precis som jag älskade mina leksaker.

Någon sa till mig en gång: Vi som har svårt med relationer, vi besjälar saker.

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Om snö och guld

 1. Åsa

  Tack för smakbiten. Inte läst något av författaren. Undviker i möjligaste mån alltför tjocka böcker, men såklart finns ändå undantag. 🙂

 2. Bokföring enligt Monika

  Jag tror inte att jag besjälar saker, men ibland fäster jag mig onödigt mycket vid döda ting.

 3. Paula Merio

  Jag började läsa Edelfeldt vid millennieskiftet och läste någon bok vartannat år. Sen blev det ett långt hopp, fram till 2018 när jag läste hennes novellbok Kläderna
  Tror jag vill återupptäcka henne och läsa även denna. Tack för smakbit, Du är mycket ambitiös både med din träning och din läsning, imponerande

  1. Jag läste Missne och Robin som barn och det var en av få böcker jag sparade länge. Men nu hittar jag den inte, så jag kanske slängde den i en utrensning till sist ändå. Jag är ibland lite för bra på att slänga saker.

   Tack, jag tenderar att bli vädligt ”projektuös” i mycket jag gör… (Äsch, det var inget riktigt ord men det beskriver vad jag menar så bra!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s