Veckans kulturfråga v. 4 2023

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Vilka är dina tegelstensfavoriter?

Jag som är så trött ikväll tänkte att jag kunde göra samma sak som förra veckan och kopiera ett gammalt liknande tisdagstips, nu hittar jag inget dylikt men däremot en gammal bokbloggar-tegelstenstagg! Kul! Det var pre-Instagram och en helt annan era i bokbloggarvärlden.

Fågeln som vrider upp världen (742 sidor) av Haruki Murakami läste jag för tio år sedan och blev väldigt förtjust i då. Det var i begynnelsen av mitt återuppväckta läsintresse och sedan dess har jag läst en hel del Murakami och mycket annat. Den här älskade jag främst för att det kändes så härligt på något vis att sitta i en brunn. Jag har tänkt att jag borde läsa om den snart.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (956 s) av J. K. Rowling läste jag under ett år, 2013, när jag inledningsvis gick med i en bokcirkel där vi skulle läsa hela HP det året. Jag hamnade efter i läsningen och missade några träffar och till sist hoppade jag av men läste ändå ut alla böckerna samma år. Jag blev förvånad att jag tyckte så mycket om dem och det var också kul att dela upplevelsen med barnen som var i lämplig HP-ålder och den ena hade själv läst några delar.

 

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 4 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s