Veckans kulturfråga v. 18 2023

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Vilken arbetarlitteratur och litteratur om arbete uppskattar du?

Den första jag kommer att tänka på är faktiskt Dalenglitter som ju är en modern arbetarlitteratur om hur det är att jobba på Donken. Jag tyckte mycket om den och bodde också länge i någotsånär samma krokar som Wanda Bendjellouls huvudkaraktär så det var extra kul.

Ett jävla solsken av Fatima Bremmer är ju en lysande skildring av Ester Blenda Nordströms arbete som både piga och journalist och sist en inte minst så är Konferensen av Mats Strandberg kanske mer en skildring av tjänstemän men vilken skildring sen!

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 18 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s