Ondskans innersta väsen

Titel: Ondskans innersta väsen
Författare: Luca D’Andrea

Förlag: Wahlström & Widstrand
Sidantal: 396
Utgivningsår: 2017

Utläst: 23 oktober 2017
Mitt betyg: 4/5

Jag är ganska restriktiv med recex numera men när jag fick en förfrågan där denna bok marknadsfördes som en blandning av Twin Peaks och Stephen King och jag precis var mitt uppe i att läsa Det så kunde jag inget annat än att tacka ja.

En amerikansk dokumentärfilmare flyttar med sin familj hem till hustruns hemby i de italienska alperna. Han är med om en helikopterolycka i bergen och börjar i samband med den att intressera sig för ett ouppklarat mord som skett i samma berg för 30 år sedan. Hans intresse övergår mer till besatthet och folket i byn är inte särskilt tillmötesgående med fakta om vad som egentligen hände utan försöker få honom att släppa det hela.

Så här långt låter det bara som en vanlig spänningsroman men det finns definitivt Twin Peaks- och Stephen King-moment i boken och det är dessa som lyfter den då du som läsare svävar i en väldig ovisshet om vad som är sanningar eller fantasier. Luca d’Andrea behåller spänningen genom i stort sett hela boken även om inledningen är aningens seg. Tonen igenom hela boken är rätt grabbig vilket stör mig emellanåt och jag tycker att huvudpersonens relation till sin 5-åriga dotter känns konstlad. Men det är en underhållande lättläst bladvändar-historia som definitivt kommer att dyka upp på en filmduk nära dig i framtiden.

Köp på Adlibris eller Bokus

Tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplar!

En reaktion på ”Ondskans innersta väsen

  1. Pingback: Mitt bloggår 2018 | Bokdivisionen

Lämna en kommentar