Tisdagtrion: Resor

Ugglan och bokens Tisdagstrion handlar om att tipsa om tre böcker på veckans tema och att ta del av andra deltagares tips.

Veckans tema: Resor

Jag är faktiskt inte så mycket för resor utan är mer en Ferdinandtyp som trivs bäst hemma i min soffa med mina bekanta rutiner. Jag känner att jag nog kanske har samma titlar med i flera olika tisdagstrios men det blir väl så när man letar bland favoriterna och de passar in på flera teman!

Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter av Elizabeth Gilbert handlar om den unga Alma som lite otidsenligt blir botaniker och sedermera upptäcktsresande. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och i mina ögon var det 600 sidor ren och skär läsglädje!

Tidens länkar av Octavia E. Butler behandlar i sin tur tidsresor mellan det amerikanska slavsamhället och en hyfsat modern tid där den svarta Dana bor i L.A. med sin vita man. Hon befinner sig plötsligt i en annan tid där hon anses livegen och slavpiskan viner. Mycket bra roman på temat rasism och feminism.

Sarek av Ulf Kvensler skildrar en vandringsresa till just Sarek som spårar ur lite kan man väl säga… Det som är roligt med den här, annars inte så roliga, boken är att den inspirerade mig till att äntligen ta tag i fjällvandringsdrömmarna (bättre sent än aldrig) och i sommar ska jag och en kompis till Jämtland och vandra lite. Sarek avvaktar vi nog med. 🙂

10 reaktioner på ”Tisdagtrion: Resor

  1. Bokföring enligt Monika

    Sarek var jag väldigt nyfiken på när den kom, sedan har den försvunnit från min radar. Bra att du fick dit den igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s