Nattbarn

I maj 2017 var jag på seriefestivalen på Kulturhuset här i Stockholm för första gången. Jag köpte på mig ett par serier som såg kul ut och det här var en av dem.

Iggy är 14 år och tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att vara tonåring. Hennes liv innehåller ett frenetiskt googlande på könsorgan, onani, snatteri, häng med bästisen, städvägran och såklart att tyck att morsan och hennes snubbe är pinsamma och jobbiga. En dag kommer skolfotografen till skolan. Han är dubbelt så gammal som Iggy men gillar också hårdrock. Hon börjar chatta med honom efteråt och bestämmer sig för att hälsa på en kväll när mamma är borta.

Inledningsvis blev jag lite chockad över de ganska detaljerade bilderna på Iggys googlande. Och Hanna Gustavsson låter oss också komma riktigt nära tonårslivet på ett sätt som vi kanske inte varit, well, sedan vi själva var där. Vi skulle definitivt aldrig komma någon som Iggy så nära för hon skulle inte säga halv sju till en främmande tråkig vuxen. Det är skönt också att berättelsen inte utmynnar i det man kanske kan förvänta sig utan att Iggy kör sitt eget race, eller ibland gör hon kanske som bästisen. Hur vet man egentligen vad man själv tycker när man bara är 14 år gammal? En mycket fin debut av Gustavsson!

Förlag: Galago
Utläst: 11 december 2022
Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s